sreda, 22. julij 2015

Prva harmonika

Že dolgo nazaj sem občudovala Aleksandrine harmonike, ki tako lepo zaigrajo za naše učke in srca. Pred časom sem dobila tudi sama naročilo za posebno voščilnico za nekoga, ki je strasten glasbenik in ki v zadnjem času poleg odličnega petja rad poprime tudi za harmoniko. Pa sem si rekla, pa dajmo izdelat prvo harmoniko tudi v Memicini ustvarjalnici. In žal je bilo naključje tako, da sem ravno na dan, ko nas je zapustil vrhunski slovenski glasbenik, Slavko Avsenik, izdelovala prvo harmoniko.
 Ker je že sama izdelava harmonike pri meni potekala bolj dolgo in ker že izgled osnovne harmonike pokaže veliko, se s kakšnimi tehnikami, motivi nisem kaj preveč matrala. Dodala sem le en Swarovski kristalček v notranjosti, polperlice za tipke na harmoniki, starost v zadnji strani, katere številke sem izrezala s Tininimi šablonicami (žal pa sem zaradi hitre predaje harmonike naročnici pozabila fotografirat), natisnila sem ime slavljenca, dodala še lesene rožice, gumbke in pa svilen trakec, s katero sem na koncu harmoniko zavezala.

Harmoniko dajem na ogled v mesečno galerijo Najlepšega para in pa v rojstnodnevno galerijo Mavelu.com, saj sem izgled harmonike ustvarila z njihovimi potiskanimi papirji (notno črtovje).
Kaj praviš, mi je izdelava prve harmonike uspela? Slavljenec je bil nadvse presenečen, navdušen!

4 komentarji:

  1. Zelo lepa in je krasno si jo izdelala. Res je nekaj posebnega in že sama po sebi darilo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasno darilo. Za prvič, kapo dol. Zelo, zelo lepa.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, kakšna harmonika! Sem prepričana, da je bila slavljencu všeč!

    OdgovoriIzbriši